Friday, May 1, 2015

Media update, 1 mai 2015.

1. Ziarul de Gardă a scris un articol despre cum Ghenadie Sajin, administrator al Finpar INVEST SRL a ajuns șef la Inspecția de Stat în Construcții.

Lupul paznic la oi. Sau cum a ajuns omul lui Plahotniuc şef la Inspecţia de Stat în Construcţii

Ghenadie Sajin, administratorul firmei „Finpar Invest”, care deţine mai multe terenuri şi clădiri în Chişinău, afiliate deputatului şi prim-vicepreşedintelui PDM, Vladimir Plahotniuc, a fost desemnat de o comisie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şef al Inspecţiei de Stat în Construcţii. Sajin este considerat unul dintre oamenii de încredere ai lui Plahotniuc, fiind cumnat cu Valeriu Zubco, fost procuror general, cu care a participat la vânătoarea din Pădurea Domnească, în decembrie 2012. El este şi unul dintre martorii-cheie ai procesului penal care a urmat după acea vânătoare, în urma căreia a fost condamnat un singur om, judecătorul Gheorghe Creţu. Conform legii, Sajin urmează să renunţe la funcţia de administrator al „Finpar Invest”, cu un capital social de aproape jumătate de miliard de lei (!), pentru a se dedica în totalitate celei de şef la o instituţie de stat, unde va avea un salariu de funcţie de doar şase mii de lei pe lună.

Ghenadie Sajin era cunoscut până acum o săptămână drept unul dintre numeroşii administratori ai afacerilor controversatului deputat şi afacerist Vladimir Plahotniuc. În ultima perioadă, însă, se tot vorbea, printre cei care activează în sfera construcţiilor, despre posibila sa numire în funcţia de şef al Inspecţiei de Stat în Construcţii (ISC), post vacant după demisia lui Radu Vasile. Aşa că, deloc surprinzător, la 1 aprilie 2015, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) a anunţat concurs pentru suplinirea funcţiei vacante, iar peste doar trei săptămâni, aceasta a fost ocupată. (articol integral) (pdf)

2. Pe 29 aprilie, un grup de consilieri municipali: Oleg Cernei, Victor Gurău, Ghenadie Ivașcenco și Veaceaslav Bulat au fost la emisiunea Nataliei Morari ”Politica” unde au vorbit, între altele, și despre proiectul hotelului din Grădina Publică. (link spre video)

3. Pe 30 aprilie, primarul general Dorin Chirtoacă a mers la emisiunea Nataliei Morari, ”Interpol”. A fost întrebat și a vorbit despre proiectul hotelului din Grădina Publică. A promis că nu va permite în nici un caz construcția acestuia. (link video).
Portalul agora,md a făcut o știre despre emisiune și a selectat declarațiile lui Dorin Chirtoacă despre hotelul din Grădina Publică (link).


No comments:

Post a Comment