Tuesday, December 25, 2012

Statie. Apoi terasa de vara. Acum pizzerie.

În fiecare zi aflăm noutăți despre obiectul în construcție. Întâi, în ședința de săptămâna trecută a Primăriei, era vorba doar de stație. La ședința de ieri s-a admis că de fapt se construiește o terasă de vară. Azi a apărut o nouă informație - un reprezentant al francizei Sbarro a declarat că obiectul va fi de fapt o pizzerie. 

Știrea e aici

Localul care urmează să fie construit în centrul Capitalei, în preajma scuarului Europei, face parte din lanțul american de restaurante „Sbarro”. Asemenea restaurante sunt deschise în peste 1300 de locații la nivel mondial, iar acționarii francizei din Republica Moldova asigură că vor face tot posibilul ca edificiul să se încadreze perfect în peisajul și în stilul arhitectural al Chișinăului, scrie UNIMEDIA.
Ghenadie Jemanean, co-acționar al francizei, s-a arătat surprins de reticența întâmpinată din partea societății civile și în același timp nedumerit, pentru că în acel loc, pe aceeași suprafață, până acum era un alt local de tip fast-food al cărui aspect nu era mai potrivit. „Eu nu înțeleg de ce contrucția anterioară nu a deranjat pe nimeni până acum. Atunci tot era aici scuarul Europei”, a subliniat Jemanean.
Acesta a menționat că primul restaurant „Sbarro” s-a construit în inima New York-lui, în Times Square, iar acum se propune ca un asemnea local să fie construit și în centrul Chișinăului. „Restaurantul nu este primul nici la Chișinău: unul a fost deschis la Aeroport, altul într-un centru comercial. Asemenea restaurante sunt în peste 1300 de locații la nivel mondial. Suntem practic în toate aeroporturile din lume”, a accentuat reprezentantul companiei.
„Este o construcție modernă, care se va încadra perfect cu monumentele istorice care sunt în inima Chișinăului. Noi cu siguranță vom ține cont și vom asculta toate părerile care vor veni din partea societății și a reprezentanților administrației publica locale. Noi nu ne dorim să dăm buzna și să ne impunem. Noi ne dorim să fie un local apreciat, cu deservire la cel mai înalt nivel, unde oamenii să poată mănânce ceva repede și gustos”, a adăugat co-acționarul francizei.
Ghenadie Jemeanean este sigur că nu au fost corect înțeleși. Suprafața pe care se va construi edificiul este cu mult mai mică decât cea îngrădită. Suprafața totală a localului va fie de 80 m.p. Clădirea va avea două niveluri și va fi destul de compactă. În planul arhitectorului este preconizată și amenajarea stației de așteptare a transportului public. Suprafața pe care se va construi edificiul este cu mult mai mică decât cea îngrădită. Suprafața totală a localului va fi de 80 m.p. Clădirea va avea două niveluri și va fi destul de compactă. În planul arhitectului este preconizată și amenajarea stației de așteptare a transportului public. „Dacă nu vom veni noi, vor veni alții. Ei vor face kebab, hamburgeri, gogoașe sau altă mâncare de tip fast-food”, a conchis antreprenorul.
UNIMEDIA precizează că în apropierea scuarului Europei urmează să fie construită o cafenea cu două niveluri, cu o terasă pe timp de vară. Lucrările de reconstrucţie a staţiei de aşteptare de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 101 și a viitorului local sunt coordonate cu autoritățile publice locale.

No comments:

Post a Comment